У росіян при в'їзді в Україну будуть відбирати біометричні дані - Турчинов

Субота, 24 червня 2017, 16:36

Державна прикордонна служба України встановить в пунктах пропуску на кордоні з РФ додаткове обладнання для в'їзду громадян РФ за біометричними паспортами, а також відбору у них біометричних даних.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов на брифінгу після відкриття нового відділу прикордонної служби у Харківській області, повідомляє УНІАН.

"Необхідно ще технічне обладнання, щоб не створювати черг на кордоні, тому що не вистачає технічних засобів, щоб на 100% забезпечити це завдання. Але прикордонники над цим працюють, і вони нададуть буквально наступного тижня свої розрахунки і вони формально вже готові приступати до цієї процедури", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що розглядає введення в'їзду за біометричними паспортами як тимчасовий захід, до введення візового режиму з Росією.

"Щоб забезпечити пропуск за біометричними паспортами, доки уряд визначається з введенням візового режиму, під час перетину кордону будь-яким росіянином брати у нього ідентифікаційні ознаки (або відбитки пальців, або сітківку ока), така робота триває. Я сподіваюся, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка дасть результат, ми вважаємо протягом місяця, якщо буде необхідне фінансування", - сказав Турчинов.

Він також дав зрозуміти, що його не хвилює відсутність у багатьох громадян РФ біометричних паспортів.

"Те, що у багатьох росіян немає біометричних паспортів - їх питання. Нехай собі їх замовляють. Ми повинні надійно захищати кордон і чітко ідентифікувати тих, хто цей кордон перетинає, передусім з країни-агресора", - заявив Турчинов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.