Парламент Німеччини у п'ятницю голосуватиме за одностатеві шлюби

Середа, 28 червня 2017, 12:19

Комітет з правових питань Бундестагу проклав шлях для голосування за законопроект про одностатеві шлюби у парламенті в кінці цього тижня.

Про це повідомляє Spiegel.

Комітет погодилася з поточним законопроектом, а представники соціал-демократів, "лівих і "зелених" проголосували за те, щоб внести це питання до порядку денному в короткостроковій перспективі - як очікується, в п'ятницю. Члени комітету від Християнсько-демократичного союзу голосували проти.

Парламентський лідер СДПН Томас Опперманн оголосив про плани застосувати поіменне голосування, "щоб виборці знали, хто з депутатів не підтримав таке рішення".

Лідер СДПН Мартін Шульц підтвердив, що голосування відбудеться на цьому тижні.

"Ми будемо просувати рівність шлюбу в Німеччині. На цьому тижні", - написав він у Twitter.

В той же час представник ХДС охарактеризував наполегливе внесення цього питання в терміновому порядку "зловживанням довірою" з боку СДПН.

Нагадаємо, 27 червня нанцлер Німеччини Ангела Меркель вперше публічно пом'якшила свою опозицію у питанні дозволу одностатевих шлюбів.

До цього часу ХДС і ХСС виступали проти ухвалення закону про одностатеві шлюби. У 2013 році Меркель заявляла, що проти одностатевих союзів для "благополуччя дітей".

Німеччина дозволила громадянські одностатеві шлюби в 2001 році, але ці пари не мають права одружуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.