Єврокомісар: Brexit може завдати бюджету ЄС збитків у 20 мільярдів євро

Четвер, 29 червня 2017, 12:03

Єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер вважає, що Brexit може завдати бюджету ЄС збитків у 20 мільярдів євро.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

"У нас більше не буде Великої Британії, яка була чистим платником, незважаючи на домовленість з Тетчер, тому наш дефіцит становитиме 10-11 мільярдів євро на рік", - зауважує єврокомісар.

Утім, зважаючи на необхідність фінансування нових ініціатив у сфері оборони та безпеки, "загальний дефіцит блоку може зрости удвічі", зазначає Еттінгер.

За правління Маргарет Тетчер Велика Британія забезпечила собі щорічну знижку на свій бюджетний внесок на суму понад 3 мільярди євро. В рамках цієї угоди Німеччина, Австрія, Нідерланди та Швеція також отримували гроші від своїх внесків. Втім, вихід Британії з ЄС означатиме завершення цього грошового потоку, й це може викликати незадоволення серед деяких країн, відзначає видання.

Бюджет ЄС у 2017 році склав 157,9 мільярдів євро. Європейська комісія сподівається зберегти деякі внески Великої Британії, попросивши британський уряд виконати взяті на себе зобов'язання, включаючи фінансування пенсій посадовців ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.