Тереза Мей не має сумніву у Brexit і обіцяє "захистити права" громадян ЄС

Четвер, 22 червня 2017, 15:29

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що ставить за мету збереження прав громадян ЄС та британських громадян після того, як Британія завершить вихід з ЄС.

Про це вона заявила у спілкуванні з журналістами перед початком саміту ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Сьогодні я планую визначити позиції, як ми пропонуємо захистити права громадян ЄС та громадян Британії, коли ми залишимо Євросоюз", - заявила вона, коментуючи свою задачу на саміті, однією з головних тем якого буде Brexit.

"Йдеться про права громадян ЄС, які живуть у Британії, і права громадян Британії, які живуть в інших країнах ЄС", - зазначила вона.

Попри те, що в четвер президент Європейської ради Дональд Туск натякнув про можливість припинення Brexit, Тереза Мей не стала припускати таку можливість.

Президент Литви Даля Грибаускайте, що спілкувалася з журналістами після неї, також висловила впевненість у тому, що не варто очікувати на призупинення Brexit, і наголосила, що за підсумками переговорів має бути досягнута домовленість, що громадяни Британії та країн ЄС повинні мати "точно ті права, що мають сьогодні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.