Британські міністри в уряді Терези Мей посварилися через Brexit - ЗМІ

Середа, 28 червня 2017, 11:13

Міністри в уряді Великої Британії не можуть прийти до консенсусу про те, як повинні проходити переговори про вихід країни зі складу Європейського союзу.

Про це повідомляє The Times.

Найбільші розбіжності мають міністр з питань Brexit Девіс Девіс та міністр фінансів Філіп Хаммонд. Одним з каменів спотикання став договір про вільну торгівлю Британії з іншими країнами-членами ЄС, переговори про який ще навіть не починалися.

Девіс минулого тижня неочікувано заявив, що подібний договір буде легко укласти за два роки. З боку міністра фінансів прозвучала куди більш стримана оцінка - чотири роки. Девіс звинуватив Хаммонда в непослідовності, пригадавши тому не дуже обережне поводження з цифрами.

Хаммонд, у свою чергу, пожартував над главою МЗС Борисом Джонсоном, який заявляв, що Британія "отримає свій пиріг і з'їсть його", тобто зможе відмовитися від зобов'язань, що накладаються членством в ЄС, але збереже його переваги.

Глава британського мінфіну натякнув, що у Джонсона вийшла не найвдаліша метафора. "Компроміс - це мистецтво поділити пиріг так, щоб кожен думав, що у нього найбільший шматок", - сказав Хаммонд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.