Країни ЄС виступлять єдиним фронтом на саміті G20, але не ізолюватимуть Трампа

Четвер, 29 червня 2017, 17:16

Лідери ЄС виступлять єдиним фронтом у питаннях зміни клімату та вільної торгівлі на саміті G20, але не ізолюватимуть Дональда Трампа, чия позиція у цих питаннях кардинально відрізняється.

Про це повідомляє Reuters.

Після зустрічі з європейськими лідерами у Берліні, яку організувала Ангела Меркель напередодні саміту, канцлер Німеччини заявила, що європейські країни хочуть надіслати послання "рішучості" на саміті. Але водночас знайти спільні рішення із Вашингтоном щодо найбільш контроверсійних проблем.

Раніше Меркель заявляла, що зміна клімату буде однією із найголовніших тем саміту.

Аналогічної позиції дотримується президент Франції Еммануель Макрон. Він сподівається, що США "візьмуться за розум" після оголошення про вихід з Паризької кліматичної угоди. Однак додав, що ізолювати Трампа немає змісту, адже Європа має багато спільного з Вашингтоном. Наприклад, усвідомлення необхідності боротьби з тероризмом.

Зазначимо, що під час саміту G7 світові лідери не змогли домовитися з Дональдом Трампом щодо втілення у життя кліматичної угоди. Після цього Меркель заявила, що США та Велика Британія більше не є надійними партнерами Європи, тому європейцям слід взяти своє майбутнє у власні руки.

Невдовзі Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: