Медіа Бахрейну заборонили виправдовувати Катар, погрожують покаранням

Четвер, 8 червня 2017, 17:14

Бахрейн, який разом з низкою держав Перської затоки розірвав дипломатичні зв’язки з Катаром, у четвер, 8 червня, застеріг ЗМІ від публікацій, які можуть виправдовувати дії емірату.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За повідомленням, мова іде про публікації, "які будуть поблажливими до Катару або якось виправдовуватимуть його державну політику".

"Усі, хто публікують матеріали із вираженням співчуття Катару, будуть нести відповідальність", - заявили у міністерстві інформації Бахрейну. Утім, яке покарання може стосуватися порушників, не уточнюють.

Нагадаємо, раніше Об'єднані Арабські Емірати, які розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром, заборонили виражати симпатію стосовно Катару. За порушення заборони загрожує 15 років в’язниці.

Нагадаємо, Мавританія, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Ємен, Мальдівська Республіка та Маврикій розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.