Столтенберг взяв участь у відкритті представництва НАТО у Києві

Понеділок, 10 липня 2017, 15:58

Відкриття нового офісу представництва НАТО в Україні відбулося в Києві в понеділок.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook Офісу віце-прем’єра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції.

Церемонія відкриття пройшла за участю генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга та віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

"НАТО вперше у своїй історії створює унікальне представництво саме в Україні – країні, яка має статус особливого партнера. У жодній іншій країні-партнері Північноатлантичного Альянсу НАТО немає подібного повномасштабного дипломатичного представництва", - зазначила віце-прем'єр.

За її словами, відкриття представництва має глибоке символічне значення.

"У ці дні ми фактично відкриваємо нову сторінку у відносинах нашої держави з Північноатлантичним Альянсом" - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

 У свою чергу генсек НАТО зазначив, що Альянс надає потужну підтримку офіційному Києву.

"Ми посилюватимемо і поглиблюватимемо нашу допомогу Україні в різних сферах. Нова будівля та поліпшені умови роботи представництва НАТО дадуть змогу нам працювати ефективніше в питанні підтримки України на шляху реформ і в посиленні її обороноздатності", - цитує Столтенберга "Інтерфакс-Україна".

Нове представництво НАТО в Києві розташоване за адресою: вул. Сікорського, 4-л, поруч із посольством США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.