У Білому домі розкритикували законопроект про нові санкції проти Росії

Вівторок, 11 липня 2017, 09:00

У Білому домі в цілому підтримують законопроект щодо нових санкцій проти Росії та Ірану, втім критикують ту частину, яка стосується обмеження повноважень президента США.

Про це заявив директор з законодавчих питань при адміністрації США Марк Шорт, пише Washington Post.

У Білому домі вважають, що новий пакет економічних санкцій проти Росії та Ірану неприйнятно стримує авторитет президента.

"Наше занепокоєння викликає те, що законопроект, на нашу думку, створює незвичайний прецедент делегування повноважень з питань зовнішньої політики 585 членам Конгресу. При цьому в ньому відсутні виключення, що стосуються національної безпеки , які раніше завжди були частиною санкційних законів".

Нагадаємо, Сенат США 15 червня майже одноголосно затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США, одночасно обмеживши право президента США в питанні накладення або скасування санкцій.

Щоб закон набув чинності, його ще має схвалити Палата представників Конгресу США, а потім підписати президент Дональд Трамп. Однак з процедурних причин його затвердження в Палаті представників призупинилося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.