Понад 60 визначних шотландців поросили британський уряд зупинити Brexit

Вівторок, 18 липня 2017, 18:47

Понад 60 визначних шотландців звернулися до уряду Великої Британії з відкритим листом, в якому попросили зупинити Brexit.

Про це повідомляє Politico.

"Ми усвідомлюємо, що незначна більшість проголосувала за вихід з Євросоюзу, але зараз катастрофічні наслідки стають все більш ясними ", - написала группа людей,  що включає біолога Енн Гловер, колишнього генерального секретаря НАТО Джорджа Робертсона та ветерана британської дипломатії Джона Керра.

"Ще до того, як Сполучене Королівство вийшло з ЄС, ми стикаємося зі зниженням рівня життя, зростанням інфляції, сповільненням зростання та зниженням продуктивності праці", - йдеться у листі.

"Ми закликаємо до проведення національних дебатів щодо Brexit. Ми просимо наших співгромадян та політиків знову подумати. Настав час зупинити Brexit " – заявили підписанти листа.

Нагадаємо, прем’єр Британії Тереза Мей у кінці березня офіційно повідомила Брюссель про наміри своєї країни вийти з ЄС, чим розпочала дворічний переговірний процес щодо умов Brexit, який начебто є незворотним. Водночас чиновники в ЄС не раз натякали, що Британія досі може змінити свою думку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.