Британка судитиметься з Thomson Airways, яка здала її поліції за читання сирійської книги

П'ятниця, 21 липня 2017, 14:41

Британка звернулася в суд, щоб отримати вибачення від Thomson Airways після того, як була допитана контртерористичною поліцією за те, що читала сирійську книгу з мистецтва на борту літака.

Про це повідомляє BBC.

Файза Шахен поверталася з медового місяця в Туреччині, коли була зупинена в аеропорту Донкастера минулого року.

Шахен - мусульманка, чия робота з охорони психічного здоров'я частково передбачає пошук ознак радикалізації у молоді, читала на борту літака "Говорить Сирія: Мистецтво та культура з передової" (Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline).

Член екіпажу Thomson Airways таємно повідомили поліцію про те, що вона читала під час польоту сирійську книгу.

Через два тижні Шахен та її чоловік, які поверталися назад з Туреччини до Британії, були зупинені поліцією та доставлені для допиту згідно з інструкцією 7 Закону про тероризм.

За словами адвокатів, жінка вважає, що була затримана для допиту через її расу та стала жертвою дискримінації.

Проте у Thomson Airways заявляють, що їхні працівники "навчені повідомляти про будь-що, що викликає занепокоєння" в рамках запобіжних заходів.

"Через рік компанія Thomson Airways не змогла надати пояснення або вибачення.. ", - заявила вона, додавши, що така ситуація не залишає їй вибору, окрім як звернутися в суд.

Шахін заявила, що не бажає компенсації, але "вибачення та пояснення від Thomson Airways, щоб переконатись, що таке не відбудеться знову".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.