Прем'єр Литви: небезпечні маневри літаків над Балтикою можуть скінчитись бідою

Четвер, 22 червня 2017, 11:35

І натовським, і російським військовим потрібно зберігати холоднокровність, тому що маневри військових літаків над Балтійським морем в останні дні могли призвести до великої біди.

Про це заявив прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс, повідомляє портал Delfi.

"Така поведінка близька до певної межі, за якою може статися велика біда. Не обов'язково прямий конфлікт, а просто контакт, і наслідки можуть бути дуже сумними", - сказав Саулюс Сквярняліс.

Прем'єр назвав маневри російських військових літаків на Балтикою "відчайдушними" і сказав, що вони "йдуть врозріз з елементарною безпечною поведінкою".

На цьому тижні НАТО і Росія повідомили про ризиковані маневри військових літаків над Балтикою.

Пентагон у вівторок звинуватив Росію в тому, що її винищувач Су-27 у понеділок пролетів в небезпечній близькості від американського стратегічного розвідувального літака RC-135U над Балтійським морем.

Швеція в середу викликала російського посла для пояснень з приводу інциденту в понеділок, коли російський Су-27 наблизився до шведського літака розвідки.

Москва стверджує, що винищувач F-16 в середу занадто близько підлетів до літака, на борту якого перебував міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.