США розкритикували рішення Молдови про зміну виборчої системи

Понеділок, 24 липня 2017, 10:30

США розчаровані рішенням парламенту й уряду Молдови, яким було проігноровано найважливіші рекомендації Венеціанської комісії, а також ОБСЄ та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини з приводу зміни виборчої системи в країні.

Про це повідомляється на сторінці Facebook посольства США в Кишиневі.

В посольстві США вважають, що прийняття нової виборчої системи ставить під сумнів декларовану молдовською владою мету у вигляді демократичного і європейського майбутнього для громадян Молдови.

"Ми продовжимо працювати з усіма зацікавленими сторонами в Молдові, включаючи громадянське суспільство, для того, щоб зробити європейське майбутнє країни реальністю", - йдеться у заяві.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні та єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган розкритикували перехід Молдови на змішану систему виборів.

Нагадаємо, молдовський парламент схвалив у другому читанні законопроект про перехід на змішану систему виборів. У той же день закон підписав президент Ігор Додон.

Ухвалення закону супроводжувалося акціями протесту всередині країни та викликало негативну реакцію за кордоном.

Європейська народна партія зажадала від Єврокомісії призупинити фінансування Молдови та переглянути Угоду про асоціацію країни з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.