Чехія наполягає на рішенні не приймати мігрантів попри критику ЄС

Понеділок, 24 липня 2017, 15:29

Уряд Чехії не схвалює критику Європейської комісії щодо невиконання квот із переселення мігрантів з Греції та Італії.

Про це повідомляє Euractiv.

Прага стверджує, що схема, призначена для допомоги Італії та Греції, не працює і що Європа повинна зосередити свої зусилля на інших заходах, спрямованих на подоланні міграційної кризи.

Цей аргумент був головним у чеській відповіді на офіційне повідомлення Комісії, яке було відправлене в середині червня після того, як ЄК розпочала процедури порушення проти Чехії, Угорщини та Польщі.

"Наша відповідь базується на тих же аргументах, які ми використовували з самого початку - у схемі переселення є багато технічних недоліків, які не можуть бути вирішені без просування інших ініціатив", - заявив державний секретар Чехії у справах ЄС Алеш Шмеларж.

"Механізм не може ефективно вирішувати кризу, і це створює додаткові проблеми безпеки та непропорційний розподіл ризиків, тоді як ми не контролюємо загальний обсяг ризиків та витрат", - додав він.

Міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец заявляє, що в Італії та Греції на даний момент немає біженців, які відповідають умовам для переселення за схемою ЄС.

Він також зазначив, що уряд був готовий забрати з Греції 30 людей та 20 людей з Італії. Прага поінформувала Афіни та Рим про цей намір двічі в першій половині 2016 року, додав міністр.

За словами Хованця, Італія спочатку не надала необхідних документів і взагалі не реагувала на другу пропозицію.

За словами чеського уряду, ЄС повинен взяти під контроль свої кордони та кількість іммігрантів, перш ніж може бути втілена будь-яка ефективна система переселення.

"Тільки тоді ми зможемо вирішувати ситуацію людей, які вже прибули до ЄС - шляхом інтеграції тих, хто має право на отримання притулку та повернення тих, хто його не має", - зазначив Шмеларж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.