Росія може постачати зброю "Талібану" – CNN

фото
Вівторок, 25 липня 2017, 14:08

Бойовики терористичного об'єднання "Талібан" отримали озброєння в Афганістані, яке могло бути передано урядом Росії.

Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на два відео, де зафіксоване російське озброєння.

Зазначається, що відеоролики, отримані CNN, лише додали ваги звинуваченням афганських і американських чиновників, що Росія озброює талібів.

 

"Генерали США вперше висунули припущення про те, що російський уряд намагався озброїти афганських бойовиків, ще в квітні, але отримати відео підтвердження з поля бою було непросто", - зазначає CNN.

На двох відео, які отримав телеканал, зафіксовано різноманітну зброю у терористів: снайперські гвинтівки, різні модифікації автоматів Калашникова та важкі кулемети. 

На одному з відео, знятому поблизу Кабула, таліби демонструють зброю, яку, за їхніми словами, вони отримали через північну провінцію Кундуз. Представник групи заявив, що його група отримала автомати через таджицький кордон і що вони надійшли з Росії.

 

Однак CNN зазначає, що відеоролики не дають незаперечних доказів причетності Росії до озброєння радикальних ісламістів. Москва категорично заперечує поставку озброєння талібам.

Експерти зі зброї після перегляду відео сказали, що на них занадто мало інформації, щоб безпосередньо прив'язувати зброю до Росії.

Озброєння не було особливо сучасним та рідкісним, і навіть деякі з сучасних деталей, як-от приціл JGBG M7 на одному кулеметі, були китайськими і їх можна купити в інтернеті.

"Росіяни кажуть, що підтримують контакт з "Талібаном", і у нас є багато інших доказів від людей, яких вони озброюють… Диму без вогню не буває", - сказав глава уряду Афганістану Седік Седікі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.