Правозахисники закликають покінчити з насильством поліції щодо мігрантів у Кале

Середа, 26 липня 2017, 09:18

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала уряд Франції покінчити з насильством поліції проти мігрантів у північному місті Кале, куди повертаються сотні мігрантів попри знесення табору, відомого як "джунглі".

Про це повідомляє Reuters.

У доповіді під назвою "Жити як у пеклі" правозахисна група Human Rights Watch (HRW) заявила, що поліція "регулярно" погано поводиться з мігрантами, сподіваючись, що вони покинуть прибережне місто.

Провівши інтерв'ю з приблизно 60 мігрантами Кале, HRW повідомила, що поліція використовувала перцевий газ проти дітей та дорослих мігрантів, коли вони спали, регулярно конфісковує спальні мішки та одяг, а іноді нищить їжу та воду.

"Такі дії порушують заборону на нелюдське та таке, що принижує гідність, поводження, а також міжнародні стандарти поведінки поліції", - заявили в HRW.

Нагадаємо, наприкінці червня у Франції суд наказав владі міста Кале забезпечити мігрантів, які живуть у важких умовах у північному портовому місті, водою, туалетами та душем.

Згодом глава французького департаменту Па-де-Кале Фабіен Садрі оголосив про оскарження рішення адміністративного суду Лілля щодо заходів підтримки мігрантів в Кале.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.