Консультативна місія ЄС витратить 2 млн євро на реформу органів безпеки України

Середа, 26 липня 2017, 16:49

Консультативна місія ЄС в Україні (EUAM Ukraine) у 2017 році здійснює 45 проектів для сприяння реформуванню правоохоронної системи України, на які виділяє понад два мільйони євро.

Про це в інтерв'ю DW повідомив голова місії Кястутіс Ланчінскас.

"Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Фінансуватимуться тренінги і поїздки наших колег до інших європейських держав для обміну провідним досвідом. Так само ми фінансуватимемо обладнання для правоохоронних органів. Будемо віддавати техніку - автомобілі", - пояснив Ланчінскас.

Голова місії ЄС уточнив, що йдеться про машини-позашляховики, які досі використовувалися місією ЄС. Автомобілі передадуть українській стороні "за місяць-півтора".

Серед найважливіших проектів, які на даний момент фінансує місія - створення системи співпраці між Європолом і українськими правоохоронними органами, а також community policing. Якщо співпраця з Європолом стосується передовсім протидії організованій злочинності, то community policing - це політика, спрямована на налагодження зв'язків між представниками місцевих громад та поліцейськими.

EUAM Ukraine почала працювати в Україні наприкінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектору цивільної безпеки України, до якого належать передусім поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.