У Франції двох підлітків судитимуть за підпал, що призвів до лісових пожеж

П'ятниця, 28 липня 2017, 15:11

Двоє підлітків постануть перед судом у п'ятницю за звинуваченням у навмисному підпалі, в результаті якого на південному сході Франції сталися сильні лісові пожежі.

Про це повідомляє The Associated Press.

Двох 16-річних хлопців поліція затримала у середу. Їх підозрюють у підпалі поблизу міста Карро, на північ від Ніцци, де в результаті згоріли 150 га рослинності.

Близько 230 пожежників були задіяні для гасіння вогню поблизу Карро, вогнем пошкоджено кілька будинків, були евакуйовані місцеві жителі.

Заступник глави поліції регіону Екс-ан-Прованс Ремі Авон заявив, що підлітків також звинувачують у крадіжці і загалом їм загрожує до 15 років тюрми.

Тим часом, стало відомо, що 41-річний чоловік зізнався в тому, що випадково став винуватцем пожежі в іншому регіоні Франції. За його словами, вогонь спалахнув від іскор, які розліталися під час проведення робіт із розрізання металу.

Ця пожежа сталася в 30 кілометрах на північний захід від Марселя спалила 72 га рослинності. Чоловік також постане перед судом в п'ятницю, і може отримати п'ять років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.