В РФ відповіли на звинувачення Польщі у фальсифікації історії

П'ятниця, 28 липня 2017, 17:49

У російському Міноборони прокоментували заяву польського Інституту національної пам'яті, який назвав публікацію архівних документів про звільнення Польщі від нацистів фальсифікацією історії.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Навряд чи варто було очікувати іншого коментаря від так званого польського Інституту національної пам'яті. Здивувала лише загальмованість жовчної реакції його "фахівців", яким просто нема чим спростувати опубліковані 18 липня на сайті Міноборони Росії історичні факти про доброзичливе ставлення польського населення і духовенства до солдатів Червоної армії", - заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков.

Він додав, що відомство продовжить публікувати історичні документи зі своїх архівів, "щоб позбавити русофобів в Польщі і Україні можливості і далі обманювати свої народи".

Нагадаємо, Польський інститут національної пам'яті звинуватив Міноборони Росії у фальсифікації історії Другої світової війни.

"Публікація старанно відібраних документів, аби довести згори нав'язану тезу (про визнання поляками солдатів Червоної армії винятково за "визволителів"), документів, вирваних з контексту у супроводі необ'єктивного коментаря, фальсифікує історію" - йдеться у заяві ІНП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.