Катар не виконуватиме вимоги арабських держав, бойкот триватиме

Середа, 5 липня 2017, 19:59

Міністри закордонних справ Саудівської Аравії, Єгипту, ОАЕ та Бахрейну, які оголосили бойкот Катару, розчаровані негативною відповіддю Дохи на їхні вимоги.

Про це вони заявили у середу, після зустрічі в Єгипті, на якій обговорювали майбутні відносини з еміратом, повідомляє Reuters.

"Відповідь, отримана чотирма державами, була загалом негативною та не містила ніякого змісту", - сказав міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукри, коментуючи спільну заяву.

Чотири країни поки що вирішили не запроваджувати нових санкцій проти Катару, однак теперішню блокаду буде продовжено.

"Політичний та економічний бойкот буде продовжуватися до тих пір, поки Катар не змінить свою політику на краще", - заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму, висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Катар неодноразово відкидав звинувачення та заявляв, що не буде виконувати вимог, адже вони порушують його суверенітет. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.