Уряд Австрії вирішив конфіскувати будинок, де народився Гітлер

Вівторок, 12 липня 2016, 18:31

Австрійський уряд затвердив рішення конфіскувати будинок, де народився Адольф Гітлер.

Про це повідомляє The Local.

Уряд орендував будинок в Браунау-Ам-Інн, в містечку недалеко від німецького кордону, у його власника в 1972 році, і перетворив на центр для людей з обмеженими можливостями.

 

Домовленість про експлуатації будинку різко обірвалася п'ять років тому, коли власник відмовився дати дозвіл на ремонтні роботи.

Уряд - який платить 4800 євро в місяць за оренду будинку у 800 квадратних метрів - мав тривалі переговори з власником із пошуку нових орендарів, але обидві сторони не змогли досягти угоди, і власник відмовився продати нерухомість.

Влада довго побоювалися, що будинок стане місцем паломництва неонацистів, але не змогла прийти до згоди з приводу найкращого використання об'єкта нерухомості, що пустує з 2011 року.

Пропозиції конфіскувати будинок у власника надійшла на початку цього року, і на засіданні Кабінету міністрів уряд її затвердив.

Це означає, що уряд матиме контроль над тим, що робити з будинком в майбутньому, хоча в даний час комісія істориків вирішує, як можна доречно використати будівлю.

Це питання викликало бурхливу дискусію серед 17000 жителів Браунау. Деякі хочуть, щоб будинок стала центром для біженців, інші - музеєм, присвяченим звільненню Австрії, дехто воліє його знесення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.