Сенатор Маккейн представив свою стратегію місії США в Афганістані

Четвер, 10 серпня 2017, 17:39

Американський сенатор Джон Маккейн представив свою стратегію для США в Афганістані.

Про це повідомляє CNN.

Свій крок Маккейн пояснив тим, що адміністрація президента США Дональда Трампа досі не представила своєї стратегії.

Повідомляється, що афганська стратегія Маккейна охоплює збільшення кількості американських військ для місій боротьби з тероризмом, збільшення військової потужності США для допомоги афганським силам та надання американським військовим більш широких повноважень для націлювання на сили противника, включаючи бойовиків руху "Талібан", "мережі Хаккані", "Аль-Каїди" та ІДІЛ.

"Ми повинні подивитися правді у вічі: ми програємо в Афганістані, і час є важливим, якщо ми маємо намір переломити ситуацію", - йдеться у заяві Маккейна.

"Нам потрібен інтегрований цивільно-військовий підхід для підтримки антитерористичних заходів США, зміцнення потенціалу та спроможності афганського уряду та сил безпеки, а також треба інтенсифікувати дипломатичні зусилля, спрямовані на сприяння переговорному мирному процесу в Афганістані у співпраці з регіональними партнерами", - заявив він.

Маккейн хоче, щоб США уклали угоду з афганським урядом про тривалу присутність антитерористичних місій США в Афганістані, та хоче, щоб США посилили тиск на Пакистан, щоб припинити надання притулку бойовикам "Талібану" та "мережі Хаккані".

Раніше повідомлялося, що Пентагон відправить до Афганістану додатково майже 4000 військових. Це військове розгортання буде найбільшим за президентства Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.