МЗС підтвердило затримання українських моряків в Іспанії на судні з гашишем

П'ятниця, 11 серпня 2017, 13:26

Міністерство закордонних справ України підтверджує затримання українських моряків судна Lady Boss в Іспанії, їх стан оцінюється як задовільний.

Про це заявив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Кирилича, український консул підтримує постійний контакт з адвокатом та іспанськими правоохоронцями, у провадженні яких перебуває справа.

"Затриманих забезпечено державним адвокатом, а також україномовним перекладачем… Затримані перебувають у задовільному стані, скарг на умови тримання та санітарно-гігієнічні умови не заявляють, вони мають можливість спілкуватися з рідними в Україні. За попередньою інформацією, справа буде передана до суду першої інстанції міста Мадрид", - сказав він.

Нагадаємо, біля південного узбережжя Іспанії затримали торговельне судно, на борту якого були 11 громадян України. Під час обшуку на борту виявили 600 мішків гашишу вагою близько 18 тонн.

Операція була проведена у рамках боротьби з незаконним обігом наркотиків на так званому Східному маршруті, через який торговці доправляють наркотики у східну частину Середземного моря.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.