Текст угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем буде готовий до кінця року – міністр

Вівторок, 15 серпня 2017, 19:32

Роботу над текстом угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем буде завершено найближчим часом.

Про це заявив міністр з питань охорони навколишнього середовища Ізраїлю, міністр у справах Єрусалима та спадщини Зеев Елькін, який очолює від ізраїльської сторони міжурядову комісію розвитку двосторонніх міжнародних зв'язків в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що до кінця року текст договору буде завершений і підготовлений нашими країнами вже до офіційного підписання, якщо не наприкінці цього, то на початку наступного року", - сказав Елькін

Він наголосив, що підписання цього документа дасть "дуже сильний поштовх розвитку економічних відносин" двох країн, тому що "зона вільної торгівлі дуже сильно полегшує всі податкові питання і робить набагато вигіднішою співпрацю з фінансової точки зору".

За словами Елькіна, під час шостого раунду переговорів щодо угоди про ЗВТ не вдалося, як планувалося, вийти на її парафування, оскільки сторони не досягли згоди з низки питань, зокрема щодо списку товарів, на який поширюється дія угоди, а також щодо умов постачання пшениці з України до Ізраїлю.

Водночас він зазначив, що у сторін переговорів уже є розуміння, "якою має бути модель у загальних рисах, але про її деталі поки що домовленості немає".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.