Темношкіру уродженку Італії не пустили на фестиваль, бо вона "не справжня італійка"

Середа, 16 серпня 2017, 15:03

15-річну уродженку Італії не допустили на музичний фестиваль – організатори пояснили свою позицію тим, що вона "не справжня італійка".

Про це повідомляє The Local.

Молода співачка Дора хотіла взяти участь у музичному фестивалі у Вероні. В цьому місті вона народилася у родині, що походить з Гани. Однак організатори відмовили їй в участі у фестивалі через її етнічне походження.

На своїй Facebook-сторінці Дора розмістила скріншоти переписки, у якій організатори вказують, що вони "не приймають іноземців". Дівчина уточнила, що вона є громадянкою Італії, а не іноземкою, і знову перепитала, чи може виступити на фестивалі.

За умовами участі, виступати на музичному конкурсі можуть лише особи, які досягнули 18-річного віку. Однак не це стало причиною відмови Дорі. "Ні!!! Італійцем можна народитися, не можна стати італійцем, італійцем можна народитися у батьків-італійців. Ось як я це бачу. Конкурс проводиться для справжніх італійців", - відповів один з організаторів.

Далі співрозмовник вирішив уточнити свою позицію. "Є також китайці, які мають громадянство Італії, але вони – не справжні італійці".

Після того, як пост Дори розійшовся соціальними мережами та став вірусним, організатори вибачилися. Вони пообіцяли, що дівчина зможе взяти участь у майбутніх фестивалях. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.