В Італії знайшли заражені фіпронілом яйця

Вівторок, 22 серпня 2017, 11:05

Італія повідомила про виявлення слідів фіпронілу в двох зразках яєць, а також про вилучення партії заморожених омлетів.

Про це повідомляє Euractiv.

Два позитивних зразка були знайдені серед 114 зразків, які перевірялася в останні дні. Відомо, що одне яйце було з Італії, походження другого все ще визначається.

Крім того, в Мілані вилучили з продажу партію заморожених омлетів, що містили сліди фіпронілу. Омлети постачали німецька група Kagerr, а розповсюдила італійська группа.

Представник регіональної влади Ломбардії повідомив, що 127 упаковок з партії були вилучені, але 117 вже були продані споживачам.

Таким чином, станом на сьогодні 18 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Наприкінці липня влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

Як повідомлялося, що уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.