Меркель: попри розбіжності, президента США Трампа слід поважати

Середа, 23 серпня 2017, 18:54

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Дональду Трампу, президенту США, слід виражати належну повагу, попри те, що їхні погляди з приводу різних політичних питань можуть відрізнятися.

Про це повідомляє Reuters.

"Щодо президента Сполучених Штатів, то якими б не були розбіжності у думках, я знаю, що він переміг у жорстких виборах. Він не отримав її (перемогу - Ред.) як подарунок", - сказала вона.

"Врешті-решт, він виграв вибори за американським виборчим законом, а це означає, що він обраний демократичним шляхом, і що цій людині необхідно виявляти повагу належним чином, незалежно від того, як я оцінюю його погляди", - додала Меркель.

Агентство відзначає, що її суперник Мартін Шульц набагато критичніший щодо Трампа. Лідер СДПН вважає президента США "безвідповідальною людиною в Білому домі".

Раніше повідомлялося, що за місяць до парламентських виборів, альянс на чолі з канцлеркою Ангелою Меркель підтримують 38% опитаних.

Соціал-демократична партія (СДПН) знаходиться на другому місці з 24%. Це найвищий результат партії за останні три місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.