Brexit: Британія та ЄС не очікують прориву від третього раунду переговорів

Понеділок, 28 серпня 2017, 18:56

Головний переговірник Європейського Союзу з питань Brexit Мішель Барньє висловив стурбованість відсутністю прогресу перед початком третього раунду переговорів про вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

Барньє попередив, що "неясніть" з боку Британії необхідно прибрати, і прогрес у вирішенні питань "розділення" має бути досягнутий до будь-яких переговорів щодо майбутніх відносин між ЄС та Британією.

Зі свого боку британський міністр з питань Brexit Девід Девіс сказав, що обидві сторони повинні продемонструвати "гнучкість і уяву". Обидві сторони заявили, що в третьому раунді переговорів немає реальної перспективи прориву.

Третя частина головних питань "розділення", які потрібно вирішити, - це права громадян ЄС у Британії та британців у ЄС після Brexit.

Девіс заявив, що "технічні переговори" на цьому тижні будуть розвиватися на основі липневого раунду та пропозицій, які Британія нещодавно опублікувала щодо свого бачення свого виходу з ЄС.

"Для Великобританії наступний тиждень - це просування технічних дискусій по всіх питаннях. Ми хочемо зафіксувати пункти, де ми згодні, визначити ті сфери, де ми не згодні, і зробити подальший прогрес у вирішенні низки питань", - сказав Девіс.

Нещодавно уряд Великої Британії опублікував нові документи, у яких викладена позиція Лондона щодо низки питань стосовно Brexit.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірландії закликав Британію бути реалістичною щодо питання кордону під час переговорів про умови виходу з ЄС.

Раніше повідомлялося, що Британія хоче зберегти прозорий кордон з Ірландією. У підготовленому документі зазначається, що британський уряд не хоче бачити будь-якої фізичної інфраструктури на ірландському кордоні, в тому числі прикордонних постів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.