Медведєв: санкції проти Росії зберігатимуться десятиріччями

Четвер, 3 серпня 2017, 08:10

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що санкції США проти Росії зберігатимуться десятки років.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Санкційний режим кодифіковано і він буде зберігатися десятиліттями, якщо не станеться якесь диво" - зазначив Медведєв.

"Причому він буде жорсткіший закону Джексона – Веніка, бо носить всеосяжний характер і не може бути відкладений спеціальними розпорядженнями президента без згоди Конгресу", - додав він.

Як заявив Медведєв, з введенням нових санкцій надії на покращення відносин між РФ і США настав кінець, Сполучені Штати, за його словами, оголосили Росії торгову війну.

На думку російського прем’єра, тепер стосунки США і Росії будуть вкрай напруженими незалежно від складу Конгресу і особи президента.

"Далі будуть тривалі з'ясування стосунків у міжнародних органах і судах. Подальше посилення міжнародної напруженості. Відмова від вирішення найважливіших міжнародних проблем", - спрогнозував Медведєв і наголосив на безглуздості санкцій, до яких Росія, за його словами, вже пристосувалася і які навіть пішли їй на користь.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у середу підписав закон про санкції проти Росії. Однак він стверджує, що закон має серйозні недоліки.

Обидві палати Конгресу США підтримали законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції". У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Документ обмежує можливість Трампа знімати санкції з Росії, а також підтверджує дію обмежень, накладених минулою адміністрацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: