У Швейцарії вимагають більше дозволів на роботу для іноземців з-за меж ЄС

Середа, 30 серпня 2017, 14:44

Три кантони Швейцарії - Женева, Базель-Штадт та Цюрих - попросили уряд Швейцарії збільшити кількість дозволів на роботу, які їм дозволено надавати іноземним робітникам із країн, що не входять до складу ЄС.

Про це повідомляє The Local.

На відміну від громадян ЄС, які мають право працювати у Швейцарії за двосторонньою угодою про безперешкодне пересування, робітники з-за меж ЄС підлягають квотами.

У спільній заяві у вівторок кантони заявили, що до кінця першого триместру цього року вони використали усі квоти і вимагають, щоб уряд збільшив кількість доступних квот принаймні до рівня 2014 року.

"Економіка і дослідження повинні мати можливість залучати спеціалістів із третіх країн. Низький рівень квот призводить до невизначеності для влади і бізнесу, що не сприяє нашому економічному розвитку", - йдеться в заяві.

Кантони заявили, для того, щоб вони залишалися привабливими для бізнесу, компанії і дослідні установи повинні мати можливість залучати висококваліфікованих фахівців. У той час як місцеві працівники і вихідці з європейських країн складають значну частину робочої сили, компанії повинні мати можливість залучати працівників з третіх країн, особливо фахівців у галузі досліджень і розробок.

Ситуація, що склалася, становить підвищений ризик того, що "проекти будуть переміщені за кордон, або що компанії вирішать не приїжджати в Швейцарію", ідеться у заяві.

Женева, Базель-Штадт та Цюрих становлять третину економіки країни, багато транснаціональних корпорацій розташовані саме в цих економічних центрах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.