Найбільший німецький дискаунтер вилучив з продажу в Німеччині всі яйця

П'ятниця, 4 серпня 2017, 12:21

Німецький продуктовий дискаунтер Aldi вилучив з продажу німецької торгової мережі всі яйця.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Компанія змушена була піти на цей крок після того, як в курячих яйцях, вироблених на нідерландських фермах, були виявлені сліди фіпронілу - засобу для боротьби з комахами.

Рішення є лише запобіжним заходом, повідомили компанії Aldi Süd і Aldi Nord в п'ятницю, 4 серпня. Aldi не закуповував яйця у закритих у зв'язку зі скандалом нідерландських фермерських господарств з 31 липня.

За останні дні в окремих регіонах вже були зняті з продажу різні сорти яєць, в яких були виявлені сліди фіпронілу.  Придбані раніше яйця покупці можуть повернути в магазини без пред'явлення чека, їх вартість буде повернута.

За даними німецької влади, щонайменше три мільйони яєць зі слідами фіпронілу були поставлені у Німеччину з Нідерландів і здебільшого вже потрапили на прилавки магазинів.

За оцінкою міністра сільського господарства Крістіана Шмідта, яйця були у продажу на території 12 з 16 федеральних земель, більша частина з них опинилася на прилавках двох межують з Нідерландами земель - Нижньої Саксонії і Північного Рейну - Вестфалії.

Міністр сільського господарства Нижньої Саксонії Крістіан Майєр заявив, що Німеччина імпортувала набагато більше забруднених фіпронілом яєць, ніж вважалося до тепер. Йдеться про десятимільйонну цифру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.