КНДР близька до запуску балістичних ракет великої дальності – глава МЗС Франції

П'ятниця, 1 вересня 2017, 11:27

Північна Корея буде здатна запускати балістичні ракети великої дальності протягом декількох місяців.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Reuters.

"Ситуація надзвичайно серйозна... Ми бачимо, що Північна Корея ставить собі за мету завтра або ще через день володіти ракетами, які можуть транспортувати ядерну зброю. Протягом кількох місяців це буде реальністю", - заявив він.

"У той момент, коли Північна Корея отримає засоби для удару по Сполучених Штатах, навіть Європі, але точно по Японії та Китаю, ситуація стане вибухонебезпечною", - сказав міністр.

Ле Дріан заявив, що потрібно зробити все для того, щоб забезпечити виконання останніх санкцій Організації Об'єднаних Націй, і закликав Китай, головний торговельний партнер Пхеньяну, зробити все можливе, щоб забезпечити їх дотримання.

Нагадаємо, на початку тижня Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо та впала у море.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії КНДР - безпрецедентними, що становлять серйозну й смертельну загрозу Японії.

Рада Безпеки ООН у своїй заяві "рішуче засудила" запуск ракети КНДР.

Президент США Дональд Трамп відреагував на останній запуск балістичної ракети з Північної Кореї, заявивши , що всі варіанти дій у відповідь знаходяться у нього "на столі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.