РФ та Білорусь починають військові навчання біля східного флангу НАТО

Четвер, 14 вересня 2017, 08:19

Росія та Білорусь у четвер розпочинають спільні військові навчання "Запад-2017", які триватимуть до 20 вересня вздовж східного флангу НАТО.

Це найбільші російські навчання за останні чотири роки.

Росія заявила, що близько 13 тисяч військовослужбовців з РФ та Білорусі та майже 700 одиниць військової техніки візьмуть участь у навчаннях, які відбуватимуться на території Білорусі, у Балтійському морі, західній Росії та Калінінграді.

У Росії також заявили, що навчання носять "оборонний характер".

Союзники НАТО стурбовані тим, що Москва може залишити військову техніку в Білорусі після завершення навчань і потенційно зможе використати їх для швидкого перетину кордону з країнами Балтії, як це було в Грузії в 2008 році та в Україні в 2014 році.

Міністри оборони Німеччини та Великої Британії заявляли, що у навчаннях насправді можуть взяти участь до 100 тисяч військових.

Британський міністр Майкл Феллон заявив, що Росія проводить навчання, щоб "спровокувати нас, вони призначені для перевірки нашої оборони".

У НАТО повідомили, що уважно слідкуватимуть за перебігом маневрів, крім того, Альянс відправить трьох спостерігачів, які отримали офіційні запрошення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.