Британія готова до консультацій з Україною щодо нової торговельної угоди

Середа, 20 вересня 2017, 11:28

Велика Британія та Україна мають почати неформальні консультації щодо нової торговельної угоди, що замінить Угоду про асоціацію Україна-ЄС після Brexit.

Про це заявив в інтерв’ю "Європейській правді" державний міністр Великої Британії  у справах Європи та Америки Алан Дункан.

Політик зауважив, що до завершення процедури виходу з ЄС Британія не може вести офіційні переговори про ЗВТ, тому йдеться про неофіційні консультації.

"Британія не має права розпочинати формальні торговельні переговори, доки вона є членом ЄС. Але нічого не заважає нам почати неформальний діалог з Україною, і під час цього діалогу дійти згоди (про параметри торгівлі після Brexit. – ЄП), яка згодом може бути дуже швидко формалізована (у новій угоді)", - заявив він, запевнивши, що дипломатичні дискусії з цього питання вже розпочалися.

Він нагадав, що після виходу Сполученого Королівства з ЄС торгівля між Британією та Україною не припиниться, але повернуться мита, які діяли до асоціації, і це потребує змін. "Нам справді потрібна угода з Україною про вільну торгівлю і вільний доступ бізнесу, яка допоможе обом державам", - пояснив він.

Повний текст інтерв’ю читайте в публікації "МЗС Британії: Діючий візовий режим для українців незадовільний, я отримав чіткий і голосний сигнал".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.