В Ісландії дві партії мають однакові шанси на перемогу за місяць до виборів

Середа, 20 вересня 2017, 12:19

В Ісландії дві політичні сили мають однаковий рівень підтримки за місяць до позачергових парламентських виборів.

Про це свідчать результати останнього соцопитування, повідомляє Icelandmonitor.

Партію Незалежності на чолі з чинним прем’єром Б’ярні Бенедіктссоном підтримують 23% виборців. Такий же рівень підтримки має "Ліво-зелений рух".

Третє місце прогнозують Піратській партії, яка може отримати 13,7% голосів. За нею йде Народна партія – 11%. Це досить нова партія, яка брала участь у загальних виборах 2016 року. Вона виступає з антиіміграційною риторикою.

Прогресивна партія, за прогнозами, отримає трохи більше 10%, Партія "Світле майбутнє", через яку розпалася нинішня коаліція, лише 7%.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Ісландії відбудуться 28 жовтня. Партія "Світле майбутнє" заявила про вихід з урядової коаліції через скандал, до якого причетний батько прем'єр-міністра країни.

Партія "Світле майбутнє" звинуватила прем'єра у "порушенні довіри" після того, як він не повідомив решті уряду про те, що його батько написав листа, в якому поручився за чоловіка, засудженого раніше за педофілію, щоб той зміг подати заявку на видалення записів про судимість.

Прем’єр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон вирішив скликати позачергові вибори.

Попередні вибори в Ісландії були проведені достроково менше ніж рік тому через те, що попередній прем'єр Ісландії Сігмундур Гуннлаугссон у квітні 2016 року подав у відставку після скандалу з панамськими офшорами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.