Прем’єр Ісландії скликає позачергові вибори після розпаду уряду

П'ятниця, 15 вересня 2017, 20:42

Прем’єр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон після рішення однієї з коаліційних партій піти з уряду вирішив скликати позачергові вибори.

Про це повідомляє Iceland Monitor.

"Ми втратили більшість і я не бачу нічого, що вказувало б на те, що нам вдасться зібрати нову більшість. Тому я скликаю вибори" - сказав він.

"Я зроблю все від себе залежне, щоб вибори відбулися якнайскоріше" - додав Бенедіктссон і зазначив, що буде прагнути проведення виборів у листопаді.

Як повідомлялося, партія "Світле майбутнє" заявила про вихід з урядової коаліції через скандал, у якому залучений батько прем'єр-міністра країни.

Партія "Світле майбутнє" звинуватила прем'єра у "порушенні довіри" після того, як він не повідомив решту уряду про те, що його батько написав лист, у якому поручився за чоловіка, засудженого раніше за педофілію, щоб той зміг подати заявку на видалення записів про судимість.

Нагадаємо, попередні вибори в Ісландії були проведені достроково менше ніж рік тому через те, що попередній прем'єр Ісландії Сігмундур Гуннлаугссон у квітні минулого року подав у відставку після скандалу з панамськими офшорами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: