Німецькі партії проводять перші зустрічі після виборів для обговорення коаліції

Вівторок, 26 вересня 2017, 12:04

Парламентські фракції німецьких партій, що потрапили до Бундестагу, у вівторок проводять свої перші збори після виборів.

Про це повідомляє The Associated Press.

Головним питанням лишається склад нової правлячої коаліції, яку очолить блок Ангели Меркель. Найбільш ймовірним варіантом є коаліція із ХДС/ХСС із Вільною демократичною партією та "зеленими".

Соціал-демократична партія Німеччини, яка посіла друге місце на виборах, відмовилася брати участь у новій коаліції і заявила про вихід в опозицію.

Втім, Меркель закликала СДПН переглянути своє рішення і заявила, що вона відкрита для переговорів.

У Берліні сьогодні також відбудеться засідання депутатів ультраправої "Альтернативи для Німеччини", які вперше увійшли до парламенту. Напередодні одна із лідерів партії Фрауке Петрі несподівано відмовилася увійти до фракції АдН в Бундестазі.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель виграла вибори, здобувши 33% голосів. У порівнянні з виборами 2013 року ХДС втратила 7,3% голосів, ХСС - 1,2%

Соціал-демократична партія Німеччини здобула 20,5% голосів. Це - найгірший результат соціал-демократів за весь час після Другої світової війни.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" (АдН) посіла третє місце, здобувши 12,6% голосів. Ця партія вперше потрапила до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.