"Вільні демократи" поставили умову блоку Меркель щодо формування коаліції

Середа, 27 вересня 2017, 12:05

Партія "Вільні демократи" (FDP) приєднається до коаліції з блоком Ангели Меркель, якщо відбудеться зміна напрямку державної політики.

Про це заявив лідер партії Крістіан Лінднер, повідомляє Reuters.

"Кожен повинен знати, що "Вільні демократи" приєднаються до коаліції лише в тому випадку, якщо відбудеться зміна курсу німецької політики. Політика - це не математика", - сказав він, додавши, що, в іншому випадку його партія залишиться в опозиції.

Консервативний блок ХДС/ХСС має визначитися із партнерами по коаліції після відмови від співпраці соціал-демократів. Найбільш ймовірним варіантом зараз є партнерство з FDP та "зеленими".

Але FDP та "зелені" не погоджуються з низки питань від енергетики до податків та міграції, що ускладнює формування так званої коаліції "Ямайка" – за назвою кольорів партій: чорний, жовтий та зелений.

"Справді, існує арифметична більшість, але чотири партії мають свої власні мандати. Чи зможуть вони об’єднатися без суперечностей і в інтересах країни, ми ще побачимо", - додав він.

FDP виступає за "багатошвидкісну Європу". "Зелені" в своїй партійній програмі виступають з протилежною позицією і відкидають поділ Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: