Мінгареллі: новий омбудсмен повинен бути компетентним та незалежним

Четвер, 28 вересня 2017, 12:23

Нова особа, яка обійме посаду уповноваженого Верховної ради з прав людини, повинна мати необхідний рівень компетентності та незалежності.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє УНІАН.

"Очевидно, що той спосіб, у який буде обрано нового омбудсмена, становить для нас інтерес. Ми дуже, дуже уважно стежимо за цим. Ми хочемо мати впевненість, що відбір буде відповідати головним чином певним критеріям, і з цієї причини новий омбудсмен буде особою, яка одночасно матиме необхідну компетенцію та необхідну незалежність", - сказав Мінгареллі.

Посол сказав, що омбудсмен повинен відігравати ключову роль у відстоюванні прав людини, свободи і усього, що стосується верховенства права.

27 квітня закінчився термін повноважень нинішнього омбудсмена Валерії Лутковської.

31 липня президент підписав закон "Про Конституційний суд України", де в Прикінцевих положеннях внесено зміни до Регламенту парламенту, де встановлено, що рішення про призначення на посаду та звільнення з посади уповноваженого ВР з прав людини приймається парламентом відкритим голосуванням більшістю голосів народних депутатів від конституційного складу ВР. Раніше голосування відбувалося таємно, шляхом голосування бюлетенями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: