Юнкер не очікує достатнього прогресу у Brexit-переговорах до кінця жовтня

П'ятниця, 29 вересня 2017, 12:13

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не очікує до кінця жовтня достатнього прогресу у Brexit-переговорах, щоб дозволити ЄС розпочати новий етап для обговорення майбутніх торговельних відносин з Британією.

Про це Юнкер заявив сьогодні у Таллінні, повідомляє Reuters.

"До кінця жовтня ми не матимемо достатнього прогресу", - сказав Юнкер журналістам.

"В кінці цього тижня я кажу, що з цього моменту до жовтня не буде досягнуто достатнього прогресу, якщо не відбудуться чудо", - додав він.

Напередодні законодавці ЄС оприлюднили критичну резолюцію щодо Brexit-переговорів. В оприлюдненому на сайті Європарламенту проекті резолюції щодо Brexit-переговорів йдеться, що прогрес щодо пріоритетів ЄС у перших чотирьох раундах Brexit-переговорів з Британією є недостатнім.

28 вересня британський міністр у справах Brexit Девід Девіс заявив, що Велика Британія та ЄС зробили рішучі кроки вперед у Brexit-переговорах.

Однак, переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що між сторонами все ще існують "великі прогалини" щодо деяких питань, і що можуть пройти "тижні чи місяці", перш ніж буде погоджено перехід до наступного етапу переговорів про майбутні відносини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.