У Каталонії презентували китайські пластикові скриньки за 5 євро для референдуму

Фото
П'ятниця, 29 вересня 2017, 17:51

Уряд Каталонії повідомив, що 1 жовтня на референдумі для голосування будуть використовуватися білі пласткові скриньки, на яких зображено логотип уряду.

Про це повідомляє El Pais.

Фото El Pais 

Видання зазначає, що китайська компанія Smart Dragon Ballot Expert, розташована в Гуанчжоу, виробляє скриньки для голосування, подібні до тих, які презентував каталонський уряд.

Представник компанії повідомив, що вони нещодавно направили у Францію 10 000 скриньок для голосування, але не в Іспанію.

Повідомляється, що компанія з 2008 року забезпечує виборчими скриньками в основному азіатські та африканські країни. За останніми даними, компанія продає такі бокси за ціною від чотирьох до п'яти євро за одиницю.

Раніше повідомлялося, що міністри освіти та праці в уряді Каталонії формально взяли на себе функції директорів шкіл та керівників громадських центрів з метою звільнити їх від відповідальності за проведення в цих приміщеннях референдуму 1 жовтня.

Як відомо, у неділю в Каталонії має відбутися референдум про незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Детальніше про референдум у Каталонії читайте у статті "Розлучення по-каталонськи: чи зможе Мадрид зупинити референдум та розпад Іспанії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: