В Сеулі заявили, що Китай відкритий до подальших санкцій проти КНДР

Вівторок, 5 вересня 2017, 09:34

Міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Гьон Хва вважає, що у Пекіні, можливо, готові до подальших санкцій щодо Північної Кореї.

Про це міністр заявила після обговорення з її китайським колегою Ван Ї шостих ядерних випробувань КНДР, повідомляє Reuters.

"Я не можу сказати вам точні деталі, оскільки міністр попросив мене не розкривати зміст нашої дискусії, але я відчула, що Китай може бути відкритим для більших санкцій", - сказала міністр парламентаріям, посилаючись на телефонні переговори, які відбулися напередодні.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі закликала Раду Безпеки прийняти найсильніші заходи проти Північної Кореї після останніх ядерних випробувань.

Постпред РФ в ООН Василь Небензя закликав всі країни "зберігати холоднокровність" щодо КНДР та "утриматися від будь-яких дій, що ведуть до подальшої ескалації напруженості".

Як відомо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.

Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі ЄвроПравди: "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.