Компанії мають попереджати про моніторинг особистого листування працівників – ЄСПЛ

Вівторок, 5 вересня 2017, 14:03

Компанії повинні заздалегідь попереджати своїх співробітників, що їхнє приватне листування на роботі підлягає моніторингу.

Таке рішення виніс Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 5 вересня, повідомляє Reuters.

Суд розглянув скаргу громадянина Румунії, якого звільнили з роботи 10 років тому. Чоловік переписувався з членами своєї родини, використовуючи робочий обліковий запис, через що й був звільнений.

Компанія надала працівнику його приватне листування з братом і нареченою, яке той вів у месенджері Yahoo, як доказ порушення заборони на використання робочого сервісу в особистих цілях.

Європейський суд постановив, що румунські судді, які підтримали у справі компанію-роботодавця, не захистили право чоловіка на приватне життя та листування. Суд заявив, що працівника не було попереджено заздалегідь про моніторинг чи імовірний доступ до його приватних повідомлень.

Суд також стверджує, що не зміг оцінити, чи були законні підстави для моніторингу листування працівника. Адже не було жодних припущень про те, що він піддавав компанію ризику, наприклад, ведучи нелегальну діяльність в інтернеті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: