ЄК пригрозила Польщі, Чехії і Словаччині судом і штрафами через біженців

Середа, 6 вересня 2017, 16:01

Єврокомісія готова протягом найближчих тижнів ініціювати судові позови проти Польщі, Чехії та Угорщини, що призведе до штрафів для цих країн через відмову приймати прохачів притулку у рамках програми ЄС з розселення мігрантів.

Про це у середу, 6 вересня заявив комісар ЄС з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос, виступаючи після рішення Європейського суду залишити в силі законність квот на прийняття мігрантів, повідомляє Reuters.

"Якщо держави-члени, які не прийняли жодного мігранта або не роблять цього тривалий час, не змінять свого ставлення, ми будемо змушені перейти до останнього кроку процедури притягнення до відповідальності: ми подамо у Європейський суд на Польщу, Угорщину та Чехію", - сказав Аврамопулос.

Європейський суд має право накладати штрафи на уряди, які не дотримуються законодавства ЄС.

Нагадаємо, у середу Європейський суд відхилив скаргу Угорщини та Словаччини, які оскаржували механізм обов'язкового переселення мігрантів.

Угорщина у відповідь відмовилась приймати біженців та назвала рішення суду безвідповідальним.

Словаччина сказала, що "поважає" рішення суду, але виконувати його не буде.

План щодо розподілу мігрантів був погоджений Радою ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ у вересні 2015, ним передбачалося розміщення 120 000 біженців по всіх країнах Євросоюзу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.