Лідера Scooter не виключали з журі німецького телешоу через Крим

оновлено
Четвер, 12 жовтня 2017, 11:09

Оновлення складу журі німецького телешоу, до якого входив вокаліст німецької групи Scooter Ейч Пі Бакстер, очевидно, не пов'язане з політикою і його поїздкою до окупованого Криму.

Сьогодні посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Ейч Пі Бакстер вилетів зі складу журі німецького телешоу після протесту українського дипломата через відвідування музикантом окупованого Росією Криму.

"Святкуєм естрадно-дипломатичну перемогу у ФРН! Після нашого протесту кримський вояжер H.P.Baxxter зі "Скутера" вилетів із жюрі #DSDS!" - написав він.

Однак німецький телеканал RTL, який створює телешоу, в останні два роки щосезону змінює всіх трьох суддів. Незмінним залишається лише продюсер Дітер Болен.

Цього разу теж змінили всіх членів журі, в тому числі Бакстера.

Про зміну складу сьогодні написали німецькі ЗМІ, жодної згадки про політичні мотиви рішення там немає.

Нагадаємо, посол України Андрій Мельник зустрічався з менеджером гурту у Гамбурзі, щоб відмовити Scooter від виступу в анексованому Криму. Заступник генпрокурора України Євген Єнін раніше заявляв, що музикантам гурту загрожує до 8 років ув’язнення у разі приїзду в Крим в обхід українського законодавства.

Плани гурту відвідати окупований Крим розкритикувала депутат Європарламенту Ребекка Гармс.

Попри застороги, гурт Scooter таки прибув  до анексованого Криму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.