Вирок сербському екс-генералу Ратко Младичу оголосять 22 листопада

Середа, 18 жовтня 2017, 17:44

Міжнародний трибунал ООН з питань військових злочинів оголосить 22 листопада вирок колишньому командиру армії боснійських сербів Ратко Младичу, якого звинувачують у геноциді та масштабному переслідуванні під час війни у колишній Югославії.

Про це повідомляє Balkaninsight.

Трибунал ООН з питань військових злочинів для колишньої Югославії обрав 22 листопада датою винесення вироку першої інстанції в суді над військовим командиром боснійських сербів Ратко Младичем.

Младича звинувачують у геноциді в Сребрениці в 1995 році та ще шістьох боснійських муніципалітетах в 1992 році, переслідуванні несербського населення в Боснії та Герцеговині, тероризуванні жителів Сараєво та захопленні у заручники миротворців ООН.

Він був затриманий у 2011 році після того, як переховувався понад десять років.

Суд над Младичем розпочався у червні цього року, прокуратура Гааги вимагає довічного позбавлення волі для Младича.

Младич, якому зараз 74 років, мав кілька серйозних проблем зі здоров'ям під час перебування під вартою та зазнав двох інсультів й одного інфаркту

Як відомо, у липні 1995 року загони боснійських сербів увійшли в Сребреницю, оголошену Радбезом ООН "зоною безпеки".

Практично не зустрівши опору з боку легкоозброєних голландських військовослужбовців з числа "блакитних касок" ООН, війська сербського генерала Ратко Младича влаштували в місті розправу над мусульманським населенням.

В результаті було викрадено і вбито близько 8000 осіб, переважно чоловіків та юнаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.