В Ірані хочуть прискорити розробку ракетної програми через "ворожість" Трампа

Четвер, 19 жовтня 2017, 12:46

Елітний іранський Корпус вартових Ісламської революції заявив, що програма з розробки балістичних ракет в країні прискориться, попри тиск Сполучених Штатів та Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранське інформаційне агентство Tasnim.

"Іранська балістична ракетна програма буде розширюватися, та буде розроблятися з більшою швидкістю у відповідь на ворожий підхід Трампа до цієї революційної організації (Корпус вартових Ісламської революції - Ред.)", - йдеться у заяві військових.

Як відомо, адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові односторонні санкції через активність Ірану в розробці ракет.

США закликали Тегеран не розробляти ракети, здатні доставляти ядерні боєголовки. І Ірані заявили, що не мають таких планів.

Тегеран неодноразово заявляв, що буде продовжувати те, що він називає оборонною ракетною спроможністю, незважаючи критику Заходу.

Зазначимо, що Корпус вартових Ісламської революції є військовою гілкою виконавчої влади Ісламської республіки Іран. Згідно зі статтею 150 конституції країни існує паралельно зі збройними силами Ірану та відповідає за захист Ісламської революції та її звершень.

Нагадаємо, 13 жовтня президент США Дональд Трамп оприлюднив нову стратегію США щодо Ірану, в якій висловив намір ввести нові санкції проти Тегерана і піддав критиці те, як Іран дотримується положень ядерної угоди.

Трамп також анонсував введення санкцій США проти Корпусу вартових Ісламської революції Ірану, яких він назвав прихильниками міжнародного терору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.