Лідер ультраправих у Нідерландах оскаржив вирок у справі про дискримінацію

Вівторок, 24 жовтня 2017, 15:05

Нідерландський ультраправий політик Герт Вілдерс у вівторок подав апеляцію проти його засудження у грудні минулого року за розпалювання дискримінації.

Про це повідомляє Reuters.

Справу проти Вілдерса відкрили через мітинг у 2014 році, на якому він викрикував вигуки із закликом обмежити число марокканців у Нідерландах.

Суд визнав Вілдерса винним, але він уникнув штрафних санкцій, оскільки суд вирішив, що саме притягнення до суду є достатнім покаранням. Крім того, політика виправдали за звинуваченням у розпалюванні ненависті.

Нідерландський політик вважає процес проти нього політично мотивованим. Адвокат Вілдерса заявив, що винесений вердикт був "смертельним ударом" для свободи слова.

Цього тижня судді заслухають підстави для оскарження у обох сторін, слухання справи розпочнеться у травні.

Як відзначає агентство, слухання проводяться в спеціальному залі судових засідань з посиленими заходами безпеки. З 2004 року Герт Вілдерс живе під цілодобовою охороною через погрози ісламістських бойовиків убити його.

Зазначимо, на парламентських виборах 2017 року ультраправа "Партія свободи" Вілдерса зайняла друге місце, набравши 13,1% голосів виборців. Сьогодні Вілдерс очолює опозицію в парламенті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.