У Німеччині відкрили справу про хабарництво під час будівництва "Північого потоку"

Середа, 25 жовтня 2017, 12:54

Прокурор міста Мангейм підозрює німецьку інжинірингову фірму RMA у дачі хабарів Росії за контракти під час будівництва газопроводу Nord Stream 1.

Про це повідомляє німецький журнал Stern.

Група RMA постачала спеціальні системи, такі як запірна арматура, для трубопроводу Nord Stream, будівництво якого завершили восени 2012 року і через який  російський монополіст "Газпром" постачає газ до Німеччини.

Прокуратура веде справу проти трьох співробітників RMA, які пов’язані із сумнівними переказами коштів, зроблених фірмам на Британських Віргінських островах, що можуть бути пов’язані із замовленнями "Газпрому".

"Платежі групи RMA на суму близько 8 мільйонів євро будуть розглянуті в контексті процедури розслідування", - підтвердила прокуратура Мангейма.

Серед підозрюваних є також російський громадянин, який міг виступати в якості посередника між сторонами.

Згідно з даними, опублікованими компанією RMA у фінансовій звітності, замовлення з Росії до 2014 року, до російської анексії Криму, грали значну роль.

"Втрата російського ринку в 2015 фінансовому році не може бути компенсована, незважаючи на інтенсивну комерційну діяльність", - написав тоді у звіті глава RMA Андреас Труттенбах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.