Лідери Каталонії та Іспанії можуть особисто зустрітися перед ключовим голосуванням Сенату

Середа, 25 жовтня 2017, 15:17

Голова регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон може взяти участь у засіданні Сенату Іспанії, щоб представити свої аргументи проти призупинення автономії Каталонії центральним урядом.

Про це підтвердили у Сенаті Іспанії у вівторок, 24 жовтня,повідомляє DPA.

Сенат збирається провести в п'ятницю голосування і, цілком імовірно, що буде затверджено призупинення автономії регіону разом з іншими санкціями, які раніше пропонував прем'єр-міністр країни Маріано Рахой.

Агентство зазначає, що "можлива поява Пучдемона у Сенаті стане кульмінацією болісної та тривалої суперечки про намагання Каталонії досягти незалежності від Іспанії".

Ймовірно, це також приведе до особистих дебатів між каталонським лідером і Рахоєм, оскільки прем'єр-міністр майже напевно візьме участь у засіданні Сенату.

Віце-президент Сенату Педро Санц підтвердив "бажання" глави уряду Каталонії провести дебати та повідомив, що це буде честь, якщо Пучдемон з'явиться у Сенаті.

Як відомо, уряд Іспанії вирішив відсторонити від влади главу каталонського уряду Карлеса Пучдемона та весь його кабінет. Крім того, іспанський уряд хоче обмежити функції парламенту Каталонії.

Запропоновані іспанським урядом заходи повинен схвалити Сенат.

Голосування заплановане на п'ятницю, 27 жовтня.

Нагадаємо, Каталонська влада раніше заявила, що не буде виконувати накази іспанського уряду, якщо Мадрид перейде на посилення контролю над регіоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.